Välj en dubbel altandörr istället för enkeldörr

30 september 2021
jonas olsson
image

Att välja att göra sin altan till ett extra rum är det många som gör idag. Man kan bygga igen sin altan på olika sätt. Med hjälp av isolering och fönster på altanen får man en altan som går att vara på oavsett vilken tid på året det är. 

Att få komma hem efter en arbetsdag och sätta sig ute på altanen och bara njuta, kanske på en solsäng till och med, det är ren och skär livskvalitet. Att ha det extra rummet i huset gör väldigt mycket. Istället för att bygga altan som endast används under vår och sommar, kan man istället göra en altan som fungerar som utrymme året runt. 

En dubbel altandörr är ett alternativ som gör att man enklare kan öppna upp mellan rummen. Om vardagsrummet är precis innanför altanen och man sätter upp en altandörr dubbel ut mot altanen så får man en känsla av att rummen är sammanlänkade.

Välja altandörr som passar med husets inredning

Men man kan inte välja vilken typ av dubbeldörr till altanen som helst. Det ska vara en dörr som passar in med resten av inredningen och som fungerar väl tillsammans med utseendet på altanen. En dörr med glaspartier kan exempelvis vara något att fundera över när man ska sätta upp altandörrar. En sådan dörr släpper in mer ljus till rummet som befinner sig innanför altanen. Det blir på så vis som att båda rummen smälter samman till ett enda rum. 

Alla vill vi känna den där känslan av att huset är perfekt. Att allting är precis så som vi vill ha det. Så bör det även vara när det gäller valet av vilken dörr som ska sättas upp på altanen. Välj en dubbel altandörr för en mer öppen yta och välj en dörr som passar in med ditt hus.  

Fler nyheter