Undvik mögel med rätt dränering

08 januari 2020
jonas olsson
Undvik mögel med rätt dränering

Om du inte utför en bra husdränering så kan ditt hus drabbas av mögel. Oftast startas tillväxten av mögel i din källare där det kan uppstå fukt som mögelsporer älskar att livnära sig på. Så för att bli av med problemet eller förhindra att mögel uppstår så ska man se till att eliminera risken att fukt tränger sig in i huset. Det absolut viktigaste du kan göra för att minska chansen att få mögel är att utföra en korrekt husdränering. För bästa resultat är det att rekommendera en erfaren firma så det blir bra gjort.

 

 

Husdränering

 

När man tar hjälp av en firma för att utföra husdräneringen så kan man släppa oron över att behöva göra det själv. Det är möjligt att utföra arbetet själv men då måste man ha grävmaskin samt kunskap om hur det går till. Målet man har med en husdränering är att transportera vattnet bort från huset. Vattnet kan vara det som faller från himlen och även en viss del av grundvattnet kan dra sig mot huset. Med rätt teknik leder man bort vattnet som istället då hamnar i ett dagvattensystem eller en stenkista. Det är med hjälp av dräneringsgrus och speciella rör som man leder bort vattnet.

 

Gräva för dräneringen

 

För att överhuvudtaget kunna utföra en husdräneringen så måste man gräva med en grävmaskin. Att gräva för hand är omöjligt och skulle ta hur lång tid som helst. Om man utför sin dränering själv så finns det grävmaskiner att hyra men det gäller att ha erfarenhet av grävning innan man startar. Det är speciellt viktigt med erfarenhet då man gräver så nära ett hus som lätt kan ta skada. Det finns också saker i marken som kan ta stryk av grävningen som exempelvis vattenledningar. Så innan man börjar så bör man ha koll på vad som ligger i marken.

Fler nyheter