Tunga lyft är vanliga

26 augusti 2019
Lily Hansen
Tunga lyft är vanliga

Vi människor har alltid velat göra mycket mera än vad vi klarar av, och när något tar emot försöker vi hitta på ett sätt att kringgå problemet. Att lyfta tunga saker är ett exempel på det. Man ville bygga en katedral, så man hittade på en kranvariant där folk fick springa runt i ett hjul och ge kraft åt kranlyftet. Numera har vi kommit så mycket längre i tekniken, så vi kan praktiskt taget lyfta vad som helst, bara med en handkontroll och en mobilkran. Riktigt tunga lyft görs med containerkranar i hamnarna och pontonkranar som används vid brobyggen.

 

Mobilkranar vanliga till vardags

Man använder mobilkranar till många olika uppgifter. Sådana vardagliga saker som att t.ex. bygga ett nytt hus eller en hyresfastighet, bygga till en ytterligare våning eller lyfta bort skrotfärdiga fordon. Mobilkranen sitter antingen monterad på en bil eller är fastsatt på en plattform på marken. Mobilkranar manövreras förare, antingen från hytten eller med radioburna handkontroller. Man hyr kranen från en lämplig firma och då kommer det med en skicklig förare som gör själva arbetet på ett effektivt sätt.

 

 

Kranar i hela landet

Det finns företag som är specialister på kranlyft, och de har depåer lite varstans, så du kan lika gärna anlita dem för lyfttjänster i Stockholm som i någon annan del av Sverige. Ett bra länktips för detta är: https://havator.se/. Har du något projekt på gång, är hjälpen inte långt borta. Det är viktigt att du anlitar ett företag med kompetenta kranförare, så att du inte äventyrar något vad gäller material och säkerhet på byggarbetsplatsen. Genom goda relationer med kranuthyraren, kan du lätt få en personlig kontakt som du använder dig av vid senare projekt och byggnadsuppdrag. Är du byggmästare, vet du ju också att tid är pengar, så med planering och framförhållning går dina byggen som en dans.

Fler nyheter