Testa om du har mögel

22 december 2018
Jenny Olsson
image

Mögel trivs i fukt och det är inte ovanligt att fukt på olika sätt letar sig in hemmet. Kanske är det fel på byggnadens konstruktion i grunden och orsakar att fukt tar sig in. Eller så kan det till exempel ha uppstått en läcka på taket som inte bytts på länge och därmed orsakar att regnvatten eller snö som smälter letar sig in. Det är bra att då och då gå igenom väggar och tak för att se att det inte tillkommit några fläckar. Om man ser vita, svarta, bruna eller gröna prickar eller fläckar ska man vara observant, man kan då ha drabbats av mögel i huset. 

Mögel kan orsaka stora hälsoproblem. Det kan bland annat ge huvudvärk, halsont, andningssvårigheter och trötthet. Vistas man i hem eller lokaler med mögel kan man så småningom utveckla svårare och fler allergier. Om man misstänker att man har mögel i sitt hem ska man absolut kolla det så snart som möjligt. 

mögel-test.se finns ett stort urval av mögeltester. Här finns optimala tester för alla jobb, oavsett om man är professionell rådgivare eller köper testet som privatkund. Här eftersträvar de också att ge de bästa priserna och har därför prisgaranti på alla mögeltester. Skulle man mot all förmodan hitta en annan webbplats i Sverige, med samma produkt men bättre pris så matchar dom det priset. 

När man ska göra ett test för att se om det finns mögel använder man ett yt-test för att få veta om det rör sig om mögel eller för att testa om det finns svartmögel. Oftast sitter mögelangrepp på tak eller väggar och då kan dessa testa användas. Men om du tror att det kan finnas mögel bakom tak eller takpaneler kan du istället testa för dold mögelsvamp och göra ett luft- eller dammprov. Att beställa hem ett test och göra det är så mycket värt om man misstänker mögel, då kan man spara och rädda både hemmet och hälsan. 

 

Fler nyheter