Subtilt eller effektfullt, en LED strip kan belysa hemmet på flera olika sätt

16 september 2021
Cecilia Olsson

Det finns många olika sätt man kan belysa sitt hem, vilket är fantastiskt eftersom det ger rum för individualitet och uppfyller många olika behov. LED strips är ett exempel på en mycket flexibel ljuskälla. Den består av en remsa med sammankopplade LED-dioder. På baksidan sitter en självhäftande tejp som gör att man kan fästa ljuskällan på väldigt många olika platser så länge ytan är slät eller genom att man använder sig av en aluminiumprofil.

LED strips kan användas i flera syften

Det går att använda LED strips i syftet att verkligen skapa uppseendeväckande effekter genom att experimentera med färger och placera dem lite här och där i hela hemmet. Det går även att använda dem för att helt enkelt få funktionell belysning på olika platser i bostaden där det inte passar att placera en lampa eller där det helt enkelt inte får plats någon. LED belysning erbjuder mängder av möjligheter och passar därför den som vill väcka uppmärksamhet med extravagant belysning, men fungerar även för den som vill skapa subtila effekter i hemmet. 

RGB gör belysningen ännu mer flexibel

Genom att använd sig av RGB LED strips går det att variera sin belysning ännu mer. Med hjälp av en fjärrkontroll eller en app på smarttelefonen kan man styra belysningen och ändra dess färg. Det kan vara en häftig effekt till exempelvis en temafest eller en högtid, men kan även användas till vardags för att skapa önskad stämning. En RGB LED strip kan också vara klockren att installera i ett barnrum där barnet själv kan styra dagens färg på belysningen.

LED strips för hela hemmet

ledmegastore.se finns LED strips i många olika längder, styrkor och färger. De har även tillbehör som bland annat kan underlätta installering av LED strips samt användningen av dem. Skaffa LED strips idag och skapa ett hem fyllt med snygga ljuseffekter. 

Fler nyheter