Stress människans största hot

Stress människans största hot

Stress. Människans kanske främsta fiende i modern tid. Trots att vi har maskiner som arbetar åt oss, rinnande vatten och kan skaffa mat vid varje gathörn så är vi ändå helt utmattade. Stressen vi upplevde förr har skiftat till prestation, konsumtion och status. Oro för vad andra tycker om oss men också höga krav som vi ställer på oss själva. Stundtals blir det för mycket, och bristen på återhämtning gör utbrändhet till ett allt vanligare tillstånd.

 

Kosttillskott vid stress

Eftersom kroppen förbrukar mycket mer näring under stress så kan det vara en bra idé att stötta upp med kosttillskott. Viktigt att tänka på är att kosttillskott inte ska ersätta en näringsrik kost, utan de ska finnas där som just tillskott. Det finns ett tillskott som heter Adrenal, där flera av de viktigaste vitaminerna och mineralerna är samlade tillsammans med stöttning för binjurarna. Det är binjurarna som producerar de viktiga stresshormonerna adrenalin och kortisol.

 

 

Jobba på orsaken till din överbelastning

Att få i sig bra näring hjälper kroppen vid stress, men det är också viktigt att du ser över ditt liv och går till botten med vad det är som orsakar din stress. Du kan till exempel ta fram din kalender. Titta på en månad framöver och på dina anteckningar över vad du har att göra. Rödmarkera sådant som tar energi och grönmarkera sådant som ger energi och stimulans. Har du mer rött än grönt i ditt liv? Vad kan du göra för att få plats för mer gröna aktiviteter? Kan du be din familj, chef eller omgivning om hjälp för att minska de röda uppgifterna? Att stanna upp och visuellt se din överbelastning kan vara ett kraftfullt knep att få dig att se din situation ur ett allvarligt perspektiv. Livet är till för att levas och njutas, inte bara uppfylla krav och prestation.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *