Stilrena fönster med spröjs

26 oktober 2021
patrick pettersson

 

Älskar du också att bara uppleva och se så mycket av vackra Sverige? Se alla fina hus som alla har sin egen charm. Fönstren kan verkligen vara ett blickfång. Framförallt de som har spröjs. De är verkligen som konst, som ögat bara njuter av att se på. Drömmen om att en gång ha samma sak är inte långt borta. Du kan köpa dina egna fönster med spröjs, välja den konst du vill ha.

Det finns så mycket att välja mellan. Att hitta något i din smak och som blir bra tillsammans med huset är långt ifrån omöjligt. Du väljer själv hur mycket spröjs det ska vara. Vill du ha fyra rutor, sex rutor, eller en väldans massa små rutor? Sätt dig ner i lugn och ro och välj ut vilka fönster som ska få pryda i ditt hem. Sidohängda fönster passar alldeles utmärkt med spröjs. De är dessutom tacksamma att ta hand om. 

 

 

Hur väljer man rätt 

För att välja rätt i hela djungeln av fönster behöver man tänka igenom vad det är man vill ha. Till exempel är de sidohängda fönstren väldigt populära. Det är inte så konstigt eftersom de är enkla att handskas med och dessutom väldigt lätta att rengöra. Kampen med att öppna och komma åt överallt finns inte kvar med just den typen av fönster. 

Många tror att det är enkelt att byta fönster själv. Men det är ofta inte så enkelt, och så klart beror det på vad man ska göra. Ska du köpa nya fönster som passar de exakta måtten behöver det inte vara så svårt. Ska du däremot köpa nya fönster där måtten inte stämmer, och kanske samtidigt lägga till några extra fönster, då kan man behöva hjälp. Fler öppningar i husets fasad behöver göras för att installera fönstren. Detta kan en hantverkare göra åt dig. 

Fler nyheter