Snart är sommaren här, boka in trädbesiktning redan idag!

05 januari 2022
Mikael Barani

editorial

Det blev en rejäl vinter till slut ändå. Minusgraderna var nere på tvåsiffrigt och det var minst sagt läge för att sätta sig i en pulka, åka skidor och långfärdsskridskor. Det var helt enkelt klassiskt vinterväder för oss häruppe i norr, sådant som vi verkligen har längtat efter.

Boka upp sommaren redan nu

Nu har det blivit betydligt varmare sedan termometern bottnade. Faktum är att det till och med är plusgrader och man blir nästan påmind om våren så här i januari. Ni vet den där årstiden då man ser till att påta i trädgården för sommaren, beställer en trädbesiktning och rent allmänt ser till att göra sig redo för grönska.
Vi kan dock räkna med att det kommer att komma en köldknäpp till innan dess, minst. Det kan vara svårt att tro på nu när det är slaskigt och blött ute – men det brukar inte vara över så tidigt som i januari.

image

Däremot är det alltid en god idé att vara ute i tid när det kommer till just trädgården. Ska man beställa in tjänster – som redan nämnda trädbesiktning – i maj så är man väldigt sent ute.
Skrid därför till verket redan nu och se till att ha bokat upp det mesta som du behöver ha hjälp med inför odlingssäsongen. 

På så sätt behöver du inte stressa och ha dig när det väl blir sol och värme. För det är ju då man vill hinna av att njuta av den korta sommar som vi tenderar att ha uppe i Norden. 
När de där första värmande solstrålarna når oss kring april och maj är det lätt att glömma bort hur snabbt sommaren faktiskt passerar. Man hinner knappt blunda och ta ett par klunkar av den där kylande drycken innan slasket är tillbaka igen. Förberedelser är helt enkelt a och o i vårt klimat.

Fler nyheter