Skydda fastigheten med företagslarm

13 mars 2022
jonas olsson

editorial

Det finns inget så säkert som att låta installera ett larm. Det gäller både hem och företag. Nuförtiden finns det bra och effektiva företagslarm. En del kan till och med skötas via telefonen. 

Många företagslarm kontrolleras idag via en dator eller en telefon. Det betyder att man kan ha kontroll över sin byggnad oavsett var man befinner sig under dagen. Ett företagslarm kan alltid kopplas till en larmcentral där det finns personal dygnet runt. Ett företagslarm är ett måste i dagen samhälle. Det gäller att skydda både personal och byggnader från inbrott eller skadegörelse. 

 

När är det bra med företagslarm?

Det finns flera exempel på situationer där det är bra om man har installerat ett larm. Om det uppstår en brand är det utmärkt att ha tillgång till ett larm. Vid ett inbrott kan det vara just larmet som räddar situationen på bästa sätt. Det skyddar även mot skadegörelse. 

När ett larm går kollar larmcentralen vad det är som har hänt. Ett alarm tolkas med hjälp av vilka signaler som sänds ut. Det visar även varifrån signalen sänds. När kontrollen är gjord skickar de på larmcentralen ut personal. I vissa fall behöver de larma andra instanser, till exempel om det brinner någonstans. 

 

alarm

 

Vem får koppla in ett larm?

Ett bolag som sysslar med bevakning behöver inget tillstånd från polisen för att installera larm. Det gör däremot de bolag som säljer larm och vill installera dem. Med tillstånd kan de som säljer larm även installera dem. Tillstånd krävs även om någon vill reparera ett sedan tidigare installerat larm.

Ingen vill ju att det ska hända något. Men det händer faktiskt saker varje dag. När olyckan väl är framme kan man känna att det var en riktigt bra investering med ett larm. Då kan larmcentralen agera och se till att situationen räddas i god tid. 

Fler nyheter