Skydda din pälskling med ett balkongnät

Skydda din pälskling med ett balkongnät

Det sägs att katter har nio liv och att de kan överleva det mesta. Men även dessa kloka och smidiga små älsklingar kan tappa balansen när de ser en rolig fjäril eller fräck fågel flyga förbi balkongen. Se därför till att skydda ditt älskade husdjur genom att montera ett balkongnät. Det är en liten kostnad och ett litet besvär med tanke på att det kan vara skillnaden mellan en glad och pigg katt, och en familjemedlem som blir skadad eller värre.

 

Anpassat efter dina förutsättningar

För att din balkong ska vara säker så behöver du välja ett nät som skyddar på ett sätt så att katten inte kan råka trilla ut, eller lyckas klura sig ut. Därför ska det vara ett nät som är anpassat efter din balkong. Men det är inga problem, för det finns en stor mängd nät på marknaden för alla typer och storlekar på balkonger. Även om du har en balkong där du inte har ett tak från ovanvåningens balkong att fästa toppen emot. 

När nätet väl är korrekt monterat kan du njuta av att kunna ha balkongdörren öppen utan att själv behöva passa katten hela tiden. Men åk inte hemifrån eller gå och lägg dig att sova med balkongdörren öppen. Du bör ändå ha en återkommande kontroll över din katt och dess förehavanden.  

 

 

Smak och önskemål

När du väljer ett nät för din balkong så kan du välja ett som antingen syns mer väl eller som nästan är osynligt. Fördelen med ett synligt är att inga fåglar råkar flyga emot nätet. Men nackdelen är att du kommer att se nätet hela tiden, vilket kan irritera och göra utsikten lite tristare. Låt omtanken om din katt och andra djur komma allra först, och om du sätter ett osynligt nät så sätt också gärna något i som gör att fåglarna avskräcks. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *