Skapa ett personligt barnrum med wallstickers

19 augusti 2021
Lily Hansen

Barndomsåren går ofta fort och barn hinner ofta ha många olika favoritsaker, färger och figurer under tiden. Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna och skapa ett barnrum som matchar barnets favoritsaker för stunden. 

Ett barnrum ska dessutom gärna vara både funktionellt och stimulera till lek och kreativitet hos barnet. Det är inte alltid så enkelt att få till. Tur då att det finns en del enkla och billiga sätt att ge barnrummet en personlig touch. Ett exempel är wallstickers. 

Vad är wallstickers? 

Wallstickers är ett alternativ till att hänga upp tavlor eller posters på väggen. För att fästa wallstickers krävs inga verktyg eller extra tillbehör. Wallstickers utgör inte heller någon skadorisk eftersom de fästs direkt på väggen och därmed helt saknar lösa eller tunga delar. 

Wallstickers är ofta enkla att ta bort och lämnar normalt inga märken på väggen eller tapeten. Du kan därmed utan problem byta motiv på väggen i takt med att barnet blir äldre och får andra intressen.

Det finns idag ett stort utbud av wall stickers till barnrum med olika motiv och mönster. Du kan välja mellan motiv föreställande populära sagofigurer såväl som wallstickers med djurteman eller olika texter. Många wallstickers kan anpassas efter din stil och smak genom att de erbjuds i olika storlekar och färger. 

 

Att inreda barnrum

Att inreda ett barnrum kan kännas svårt, men det finns knep att ta till. Det kan vara en bra idé att satsa på neutrala kulörer på väggar och större möbler som kommer hänga med under flera år framöver. 

Med en neutral grund blir det enkelt att göra mindre förändringar i rummet beroende på vilka färger eller sagofigurer barnet gillar för stunden. Små förändringar genom textilier eller dekorationer behöver varken vara särskilt tidskrävande eller dyra. En färgglad kudde eller en ny häftig wallsticker på väggen räcker långt! 

Fler nyheter