Skäm bort dig själv med massage

22 november 2019
patrick pettersson
Skäm bort dig själv med massage

Idag lever allt fler ett stressigt och påfrestande liv, både fysiskt och psykiskt. Massage är lugnande för både kropp och själ och fungerar som en paus i vardagen. Vissa föredrar en mer hårdhänt massage, där det nästan ska göra lite ont, medan andra önskar en mjukare upplevelse. Massage som behandlingsmetod har sitt ursprung i bland annat Indien och Kina och används i de flesta kulturer. Idag finns det massor av massagemetoder där ute, allt från thaimassage och oljemassage till örtmassage och aromamassage. Gemensamt för alla former är att massören arbetar med beröring och tryck för att arbeta upp cirkulationen.

 

Gynnar både kropp och själ

Med tanke på hur många positiva effekter massage för med sig är det inte konstigt att det är populärt. Till att börja med har vi de fysiska effekterna där massagen minskar stelhet och lindrar smärta. Dessutom stärks immunförsvaret, blodtrycket sänks och blodcirkulationen ökar. Det leder i sin tur till bättre näringsupptag och matsmältning. Sedan har vi de psykiska fördelarna. Förutom minskad stress innefattar de även ett bättre humör, bättre sömn och högre koncentration. Sist men inte minst frigör en massage må-bra-hormonet oxytocin som får oss att känna trygghet och lugn, samtidigt som viss forskning visat att stresshormonet kortisol minskar.

 

 

Massage för friska fötter

Vi tänker sällan på att träna musklerna i våra fötter och de är ofta instängda i tajta och obekväma skor dagarna i ända. Räddningen kan vara en fotmassage. Fotmassagen stimulerar nervsystemet och blodomloppet i kroppen, vilket i sin tur motverkar stress. Det är ett bra sätt att mjuka upp ömma och skadade muskler samtidigt som det förebygger nya fot- och fotledsskador. Som många andra typer av massager är fotmassagen avslappnande och förbättrar bland annat sömnen. Boka in en Fotmassage redan idag och ge dina fötter lite extra omvårdnad, de ska trots allt bära dig hela livet.

Fler nyheter