Skala av under 20-talet

08 januari 2020
Mikael Barani
Skala av under 20-talet

Så har vi vandrat in i ett nytt år, och ett nytt decennium. Med tanke på hur omtumlande 10-talet har varit ska det minst sagt bli spännande att se hur detta 20-tal kommer att utvecklas.
Säkerligen kommer vi att se tekniken rusa framåt med stormsteg, ska vi gissa på att de samhälleliga och politiska förändringarna kommer att fortsätta vara omtumlande och kanske kommer 20-talet vara ännu mer polariserat än det decennium som vi nu har lämnat bakom oss.

I tider som dessa är det skönast att bara skala av och njuta av de enkla sakerna. Lämna allt som heter sociala medier bakom sig och bara njuta av det mest grundläggande av allt: Att spendera tid ute i det gröna och sköna.

Det finns en enkelhet kring oss, i det som vi kallar för natur, som många av oss märker resonerar med något djupt inom själen. För även om den är vild och alldeles kringelkrokig så erbjuder livet bland träd, sjöar och berg något grundläggande och enkelt. En avskalad upplevelse utan distraktioner som låter våra tankar landa mjukt. 

Ta till exempel en tur på en skärgårdsbåt i Göteborg och upplev vad arkipelagen i väst har att erbjuda. Här bland öarna finner du en stillhet som storstaden aldrig kan erbjuda.

Härute finns det inte någon som du behöver imponera på eller bevisa något för. Världen ser ut så som den alltid har gjort, och hittar du rätt plats på en ö så kan du låtsas som om att tiden har stått stilla.
Luta dig bakåt och njut av en kaffe medan solen går ned. Känn hur lugnet sköljer över dig och lyssna på tystnaden och vad den har att berätta. 

Sedan hinner du med den sista Styrsöbolaget-båten hem. Eller kanske tar du in på Brännö Värdshus och förlänger lugnet med en dag eller två.

Fler nyheter