Pumpservice fixar pumpar i Halmstad

30 september 2021
jonas olsson
image

Ett vackert långsmalt landskap på västkusten är Halland. I detta ljuvliga landskap finns det mesta från sjö till havsvatten, skog och åker och allt annat däremellan. I Halland är det alltid nära till allt man behöver.

Från Kungsbacka i norr löper E6:an genom det halländska landskapet som en röd tråd ner till Laholm. Följer man E6:an genom Halland passerar man de fyra halländska åarna. Alla åarna har sin avrinning i Kattegatt, från Viskan i norr, via Ätran och Lagan ner till Nissan i söder. Nissans tillrinning startar redan på småländska höglandet för att slingra sig söderut genom Småland. Strax söder om Skeppshult fortsätter Nissan in genom Halland och vidare ner till Halmstad.

Pumpar i olika verksamheter

Det finns flera vattenkraftverk längs Nissan som pumpar runt vattnet för att utvinna energi. Ett av dem är beläget i Slottsmöllan i Halmstad. Från början var Slottsmöllan en kvarn som drevs med hjälp av Nissan. Namnet fick kvarnen då de malde mjölet till Halmstads slott.

När man utvinner vattenkraft från Nissan ger det möjlighet för företag i Halmstad att använda förnybar energi. Med hjälp av energin kan man driva pumpar och andra maskiner i sin verksamhet. Är man ett företag som använder pumpar i tillverkningen är det viktigt att man ser efter dem regelbundet och utför service.

Regelbunden pumpservice

För att pumparna ska ha en lång livslängd och kunna göra sitt jobb många år behövs det även ett regelbundet underhåll av dem. Behöver man pumpservice i Halmstad är det https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-halmstad/ man ska kontakta. De har både service och försäljning av flertalet olika pumpar.

Behöver någon pump ersättas eller bytas ut använder de givetvis bara originaldelar till pumparna. Att anlita lokal pumpservice är en fördel när man vill stanna kvar, trivas och utvecklas i Halmstad. Det är inte för inte staden kallas ”staden med tre hjärtan”. 

Fler nyheter