PRP behandling för ett yngre utseende

25 januari 2020
Cecilia Olsson
PRP behandling för ett yngre utseende

Att åldras är något som är helt naturligt men ändå kan framkalla starka känslor och ibland även obehag. Att åldras är vackert och ett tecken på att man har fått uppleva mycket och blivit välsignad med ett långt liv. Men det är inte alla som delar den åsikten, väldigt många har en önskan om att se yngre ut än vad de egentligen är. Man ska såklart göra det som känns bäst för en själv utifrån de möjligheter man har. Det viktiga är att alltid kolla upp olika kliniker om man överväger att göra ett kirurgiskt ingrepp för att föryngra sitt utseende. Det är väldigt viktigt att man går till en seriös klinik då det ofta innebär vissa risker att göra ett sådant ingrepp. 

Det vanligaste skönhets besväret hos män är håravfall, vissa råkar ut för det så tidigt som i 20-års åldern. Hos kvinnor kan det vara vanligare att göra ingrepp som reducerar rynkor och lyfter huden lite här och där. En behandling som fungerar för både håravfall och rynkor är RPR behandling. Genom en PRP behandling får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnyar cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. PRP står för Platelet Rich Plasma och kan översättas blodplättrik plasma. Behandlingen kallas även Dracula eller vampyrbehandling då den innebär att man tar en viss mängd blod från patienten. Blodet genomgår därefter en centrifugering för att plasman och blodplättarna ska separeras från blodet. De placeras sedan i sterila rör med stabiliseringsfaktor där de aktiveras och därefter injiceras i områdena man vill ha behandlade. Plasman med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad eller åldrad hud. Behandlingen passar människor som lider av åldrad och solskadad hud eller håravfall. Den är också bra för personer som precis har gjort en hårtransplantation eller lider av övriga kollagen relaterade problem.

En professionell klinik som erbjuder PRP behandling är 85 kliniken. De har lång erfarenhet av estetiska ingrepp och erbjuder flera olika behandlingsalternativ för hud- och hårproblem.

 

Fler nyheter