Optiker i Södertälje som hjälper med allt från undersökning till val av glasögon

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Som glasögonbärare så är det viktigt att kontrollera synen med jämna mellanrum för att se så att den inte har förändrats. Det är nämligen så att synförändringar kommer gradvis smygande och det kan därför vara svårt att uppfatta dem själv. Det är dock inte enbart människor med synfel som bör kontrollera sin syn, det kan vara viktigt för alla eftersom det även finns ögonsjukdomar som kan bromsas om de upptäcks i tid.

Med åldern blir synen ofta sämre

Våra ögon åldras, precis som resten av kroppen, något som gör att det blir viktigare att kontrollera synen oftare när man passerar 65 år, speciellt om man kör mycket bil. Det är dock också så att åldern kan göra sig påmind långt tidigare genom presbyopi, även kallat åldersynthet. Det drabbar ofta personer i 40-års åldern och gör att man får svårare att se på nära håll, det kan även vara besvärligt för ögonen att ställa om mellan olika avstånd.

Vad kan en optiker göra? 

Genom regelbundna kontroller kan en optiker se om något har förändrats med synen och man kan då skaffa nya glasögon eller linser för att återigen kunna se så bra som möjligt. En optiker kan även upptäcka dolda ögonsjukdomar vid ett besök. De flesta ögonsjukdomar är lätta att behandla men då gäller det att man snabbt kommer till en ögonläkare.

Välj en trygg och duktig optiker

Det känns ofta tryggast att hitta en optiker som man kan återkomma till för sina synundersökningar. Det brukar gå smidigare och kännas mer bekvämt att göra undersökningen i en bekant miljö. Bor man till exempel i Södertälje så kan man göra synundersökningar hos Direkt Optik.

De har lång erfarenhet inom optik och sätter alltid kunden i fokus. Förutom synundersökningar som utförs av legitimerad optiker så kan de såklart även hjälpa till med val av glasögon, läs mer om Direkt Optik på optikersödertälje.se.

Fler nyheter