När du har otur på vägarna

02 oktober 2019
jonas olsson
När du har otur på vägarna

När du är ute och kör kan tyvärr både olyckan och oturen vara framme. Lite av en mardröm är att man blir stående längs en öde väg en mörk och regnig höstkväll. Som tur är finns det gott om företag som kan hjälpa dig med bärgning. Det är inget bekymmer om du behöver Bilbärgning i Stenungsund eller i Stockholm. Det bästa är såklart att vara förberedd och ha lite koll innan man ger sig ut på vägarna. Dessutom ska du se till att ha en bärgningsförsäkring för att undvika dyra misstag. Här kommer några tips på vad du ska tänka på innan och om du behöver bilbärgning.

 

 

Var proaktiv

 

Det är lätt att vara efterklok men om du planerar lite så kan du slippa att ringa efter bärgning. Se till att ha tankat. Det kanske låter banalt men i en stressad vardag kan vem som helst glömma att fylla på tanken. Kör du på landsvägar kan det vara långt mellan bensinmackarna. Se till att ha en reservdunk med dig. Kolla oljan regelbundet. Det är mer än en person som sett oljelampan lysa otäckt rött på fel ställe. Se till att däcken är i bra kondition och att reservdäcket finns på plats.

 

Teckna försäkring och ha nummer till bärgare tillhands

 

En bra försäkring täcker kostnaderna för bärgning. Det kan annars bli en dyr läxa om du behöver få bilen bärgad en längre sträcka. Är det dessutom storhelg kan det bli extra dyrt. Hör med ditt försäkringsbolag vad de kan erbjuda. Om nu oturen är framme så är det bra att ha numret till bärgaren i telefonen. För det är inte kul att börja försöka leta rätt på en bärgare när du väl står där. Det är alltid bra att vara redo när du är på vägarna för att undvika obehagliga överraskningar. 

Fler nyheter