Med en solcellsdriven fontän kan man njuta av det härligt porlande ljudet med gott samvete

17 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Om man vill skapa en riktigt mysig atmosfär i sin trädgård så kan en fontän vara en mycket bra investering. En fontän kan vara stor och pampig samt göra att trädgården känns extra lyxig, samtidigt finns det mer diskreta fontäner som smälter in i miljön och med sitt porlande skapar en riktigt avkopplande atmosfär. Det handlar helt enkelt om vilken stil man har samt vad man vill att fontänen ska åstadkomma.

Det finns fontäner som drivs av solen

Om man vill ha en fontän som man med gott samvete kan ha igång hela tiden så bör man skaffa sig en solcellsdriven fontän. En sådan fontän har en solcellspanel som antingen är inbyggd i själva fontänen eller så sitter den på ett separat spett som kan placeras lite avskilt från själva fontänen och helst där den får så mycket sol som möjligt. Dessa fontäner drivs alltså av solens strålar och man behöver inte oroa sig för miljöpåverkan eller driftkostnader så snart man har installerat sin fontän.

image

Det är också väldigt smidigt att man enklare kan flytta på sin fontän om man plötsligt hittar en bättre plats för den eller om man vill göra om i trädgården. Tack vare att fontänerna är solcellsdrivna så slipper man hålla på med eldragning och sladdar. 

Fontäner i olika utföranden som kompletterar trädgården 

Vill man ha en härlig fontän som kompletterar trädgården och gör den extra trivsam så kan man vända sig till SolarCamp. De har ett varierat utbud av olika sorters fontäner som drivs av solceller. De har bland annat fontäner som flyter och därmed passar bra i ett fågelbad eller i en damm. De har även fontäner som ger ifrån sig höga strålar samt mindre fontäner där vattnet porlar ner för olika etapper. Det finns något för de allra flesta smaker och behov, så man kan troligtvis hitta en fontän som passar in i trädgården. 

Fler nyheter