Lyckas med konferens i Malmö

Lyckas med konferens i Malmö

Att boka en konferens i Malmö kan vara en svår uppgift, eller också är den mycket lätt. Väljer man en konferensanläggning som har det mesta, behöver man inte själv uppfinna hjulet, utan det finns redan. Annars kan inte minst logistiken vara ett problem. Folk ska ta sig dit, det ska finnas rum för eventuell övernattning, och man ska ha en bra konferenslokal som har rätt teknisk utrustning.

Även mat och dryck är viktigt att beakta. Finns det möjlighet till flexibilitet när det gäller fikastunder och måltider? För att konferensen ska bli riktigt lyckad bör det finnas åtminstone en känsla av service, om det så bara serveras en banan och en ostsmörgås. Ta reda på i förväg vad som erbjuds, så kan du sedan bestämma dig för vilken konferensanläggning du gillar bäst.

Konferens bara för att träffas

Konferensen är inte enbart till för informationsutbyte, utan lika mycket är det en social aktivitet. Mycket kan ju numera avhandlas via mejl, men det är viktigt att man träffas också och kan umgås lite mer spontant. Det är en del i uppgiften för chefen att bygga sitt team.

 

 

Att träffas kan innebära att man ser kolleger som jobbar någon annanstans i landet inom samma företag, och man får ett ansikte på telefonrösten. Men ofta är det också de anställdas förväntan att få ta del av företagets målsättning, och att få dela ledningsgruppens tankar. Då blir jobbet mer intressant.

Många nya idéer

Man kan också träffas för att brainstorma, för att enas om en gemensam taktik eller strategi. Det viktigaste med en konferens är att alla känner sig delaktiga i besluten, även om det i praktiken inte är riktigt alla som bestämmer i alla fall. Teamkänslan ska inte underskattas, och det är både trevligt och lyxigt att komma iväg från vardagsjobbet en stund och bli medbjuden på en konferens.