Lugnet som finns både i skogen och uppe i en luftballong över Stockholm

17 maj 2021
Mikael Barani

Kanske har vi aldrig behövt stillhet och tid för oss själva så mycket som nu. När världen rusar framåt som den gör, samtidigt som allt har kastats upp och ned av ”viruset som inte ska nämnas vid namn” är det lätt hänt att man blir fartblind. En dag kanske man upptäcker att livet plötsligt bara har gått på autopilot och man undrar vad som egentligen har hänt under de senaste åren.

Stillhet på låg och hög höjd

Det gäller förstås att själv skapa sig de där tillfällena då man bara… inte gör någonting.

För många av oss är skogen en plats där vi bara kan sluta tänka på alla krav och måsten. Här kan vi gå omkring och vara oss själva utan att behöva ta hänsyn till så mycket mer än att sätta en fot framför den andra. Tur för oss att vi lever i ett land med mycket skog. För att inte tala om alla sjöar och andra natursköna upplevelser som väntar alldeles runt hörnet.

Att även så är fallet i våra storstäder blir man varse om när man flyger med luftballong Stockholm. Visst, det kan ta en liten tur med lokaltrafiken för att ta sig ut till skogen – men det är inte som i till exempel London där staden bara fortsätter i all evighet.
Istället kan de flesta av oss ta sig ut och hitta lugnet i det gröna där vi bara kan njuta.

Nu när våren nalkas är det dessutom de bästa tiden på året att vara ute på stigarna. Vädret är fota behagligt samtidigt som myggen inte riktigt har vaknat till liv än.

Dessutom får man fortfarande ha skogarna lite för sig själv än så länge. Den stora semestersäsongen har inte riktigt trätt i kraft och det går att få en rätt privat upplevelse när man vandrar omkring bland barr- och lövträden.

Fler nyheter