Låt stressen rinna av dig med hotell och spa

06 april 2021
Mikael Barani

Det känns som om att de flesta av oss skulle behöva ta in på hotell och vila upp oss från 2020 och säkerligen även från detta år. Även om man på ytan tar det lugnt i dessa oroliga tider så har vi som människor ändå utsatts för stora förändringar och påfrestningar i vår vardag.

Det är sådant som tenderar att börja nöta på en, även om det bara är lite smått, och kan med tiden bygga upp en känsla av stress inombords.

Återställ din inre kompass

Det gäller därför att hitta metoder för att kunna åter finna balans i både kropp och sinne. Promenader i skogen, meditation och att kanske unna sig en spa-behandling av något slag är sådant som får oss att slappna av och landa i oss själva igen. Speciellt om man inte brukar ägna sig åt någon av dessa saker regelbundet. Då kan de verkligen ha en djup effekt på en.

Visst kan det vara lite stressande under de första gångerna som man gör något av detta. Om man är van vid att hela tiden vara uppe i varv så kommer märker man av den inre stressen när man väl börjar ta det lugnare i vardagen. 

Det är fullt normalt och inte något att vara rädd för. Istället gäller det att bara andas lugn och låta alla de känslor som dyker upp få spela ut sin roll. Kanske kommer du att känna sorg, lättnad och till och med gråta när du äntligen får gå ned i varv.

Unna dig därför lite fokuserad ro när du i framtiden funderar på vad du ska hitta på, till exempel under semestern. Vi är alla i behov av återhämtning, såväl inre som yttre, även om vi kanske inte tror det. Det är först när man upptäcker hur bra man faktiskt kan må genom sina livsval som man undrar hur man klarade sig utan dessa rutiner tidigare.

Fler nyheter