Lägg upp en plan och jämför lån innan du ansöker

14 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att ansöka om ett lån är inget man bör göra lättvindigt. Det är viktigt att noggrant tänka igenom varför man behöver ta ett lån och endast ansöka om det inte finns något annat sätt att lösa det ekonomiska problemet på (som till exempel genom att ta några extra pass på jobbet). Det är såklart också viktigt att räkna på hur mycket lånet kommer att kosta totalt och aldrig någonsin ta ett lån som man inte tror att man kommer att kunna betala tillbaka enligt avtal.

Några enkla steg som skapar goda förutsättningar

När du har bestämt dig för att ta ett lån så är det alltid bäst att endast låna så mycket pengar som du behöver, inte mer. Pengarna som lånas ska vara öronmärkta till det du har planerat att köpa för dem, även om inte långivaren kräver det.

lån

Detta för att undvika onödigt spenderande på sådant du inte behöver samt för att du inte ska behöva ta ett nytt lån snart igen på grund av att du till exempel lade pengarna till renoveringen av bostaden på en resa istället. Lägg upp en hållbar plan på vad pengarna ska gå till samt hur lånet ska betalas tillbaka. 

Det behöver inte vara krångligt att jämföra lån

Innan du ansöker om ett lån så bör du jämföra olika lån för att se vilka möjligheter som finns. Det är dumt att ta ett onödigt dyrt lån om du hade kunnat få bättre villkor bara du hade lagt ner lite mer energi på att jämföra. På www.swiftbanker.se kan du snabbt jämföra lån.

När du registrerat dig får du förslag på lån som de anser kan vara bra alternativ för just dig. Genom att använda sig av en jämförelsetjänst så tas det i regel inte heller flera kreditupplysningar (vilket kan försämra ditt kreditbetyg), utan det görs bara en på de olika förslag du får fram. 

Fler nyheter