Lag och rätt i vardagslivet

Lag och rätt i vardagslivet

När man hör ordet advokat tänker man gärna på brott, kriminalitet och häftiga rättegångsdramer på TV. Att verkligheten ser annorlunda ut är väl för de flesta föga överraskande. För det är inte bara om man till äventyrs är misstänkt eller anklagad för ett brott som man behöver en advokat. Juridikens fält är stort och brett. Det finns många olika tillfällen i livet där man kan behöva anlita en advokat. Det kan till exempel handla om familjerätt, att man vill upprätta ett testamente. Eller en bodelning och liknande. Man kan även hamna i tvister av olika slag där man kan behöva en advokat. Det är som synes inte bara vid brott som advokaten är något nödvändigt.  

 

Är det inte väldigt dyrt med en advokat?

Det är klart att det kan bli dyrt. Advokater är välutbildade proffs som måste ta bra betalt för sina tjänster. Men det behöver inte kosta så mycket alls. Faktum är att det ibland inte ens kostar någonting. Det är i själva verket en fråga från fall till fall. Ibland täcks kostnaden av hemförsäkringen, eller andra försäkringar. Ibland står staten för advokatkostnaden. Advokat i Göteborg eller advokat någon annanstans i landet kan alltså vara helt gratis i vissa fall. Prata med en advokatbyrå för att få reda på vad som gäller i just ditt fall.

 

 

Bra att tänka på när man anlitar advokat

Juridiken är ett brett och snårigt fält. Advokatyrket kan ibland vara mycket komplicerat. Bra utbildning och god erfarenhet är viktigt. Det kan alltså vara bra att den advokatfirma man anlitar har lite erfarenhet av just de juridiska problem man vill ha hjälp med. Det kostar som tur är inget att kontakta en advokatfirma och fråga om de kan hjälpa en med ett visst juridiskt problem. De kan oftast också på förhand ge förslag på vad deras tjänster kan kosta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *