Hur man bygger moduler
Vill du veta hur man bygger moduler? Vet du vad moduler är? Moduler, eller modulsystem, är en slags kvadratiska eller rektangulära husdelar som går att sätta ihop till den byggnad man önskar sig. Det kan vara en modul som används enbart, eller så kan man sätta ihop mycket stora byggnader genom att ställa ett flertal moduler sida vid sida, eller ovanpå varandra. Varje modul har en eller flera funktioner, som man kan välja bland för sin byggnation.
Du kan välja en modul som enbart har två väggar, golv och tak, om du vill sätta ihop flera moduler till en större lokal. Eller så kan du sätta ihop flera moduler, med en eller flera olika funktioner. De funktioner du kan välja bland är tomma rum, kontor, badrum, omklädning, kök eller torkrum. Men det går även att få andra skräddarsydda lösningar om man önskar sig det. De tomma rummen kan efter behov användas till kontor, matsal, mötesrum eller sovrum.
Ett stabilt system
En modul kan förflyttas färdigbyggt, med ytterväggar, golv, tak och önskad funktion, på en specialbyggd lastbil. Det innebär att det är ett system som är mycket användbart, men även ett system som måste vara mycket stabilt. Modulerna ska kunna flyttas många gånger och även kunna ställas ovanpå varandra. Det ska även vara lätt och snabbt att koppla in alla funktioner som el, vatten, ventilation och avlopp.
Då är det lätt att förstå att det krävs mycket av byggnationen och de som bygger modulerna. Vid modulbyggen finns det mycket strikta regler för vilket material som ska användas och hur man ska bygga för att få rätt stabilitet och flytbarhet. De flesta moduler byggs därför på fabriker inomhus, där det finns rätta förhållanden och utrustning så att byggnationerna går snabbt och att allt blir rätt. Det finns även en hel del riktlinjer och regler som ska följas.