För den kreative fastighetsägaren

För den kreative fastighetsägaren

För den kreative fastighetsägaren

Oavsett om du äger ett eller hundratals hus har du troligtvis flera gånger funderat över innergårdar, golv och mark. Men har du någonsin funderat på att använda dig av färgad asfalt? Har du ens hört talas om det? I “Sunda hus” får den betyget A och utav Byggvarubedömningen “Rekommenderas”, vilket är enormt fina betyg. Om du är ute efter ett golv i en större lokal eller mässhall, eller kanske vill få ett nytt golv i garaget där hemma, ta en funderare på detta alternativ till klassiker som betong som kräver skarvar för att inte spricka. Och häftigast av allt är att asfalten går att färga rakt igenom.

 

Oändligt många möjligheter

Genom att använda färg i golv eller mark så kan du skapa estetiska uttryck eller praktiska avgränsningar. Tänkt dig ett slitstarkt och 100% återvinningsbart golv i ett köpcentrum som är färgat som en sandstrand eller vitt som snö. Med ett material som detta är möjligheterna oändliga och dessutom är gjuten asfalt ett enormt slitstarkt material som går att belasta redan ca 2-3 timmar efter gjutning. Du kan i princip lägga det var du vill och veta att det är beständigt mot så väl solljus som regn, snö, is, vägsalt och kemikalier. Det finns högblanka varianter för ett elegant vardagsrum.

 

 

Fördelarna är bara så många

Förutom alla fördelar som listats ovan så är ju asfalten bullerfri och värmeisolerande och avger inget damm. Drömläge, eller hur? Dessutom är det nya golvet både brandsäkert och radontätt. När du slår upp ett helt nytt hus, vilken färg väljer du? Klassiker som svart, grått och vitt eller kanske terracottarött eller något mer vågat som blått? Äger du kanske en spaanläggning; låt fantasin flöda och avbilda universums heliga ljud Aum direkt i golvet, gjutet med flera färger av asfalt. Söker du något flexibelt, nytt och hållbart – testa att lägga in färgad asfalt!