Finn lösningen på livet och på Rubiks kub

Finn lösningen på livet och på Rubiks kub

Att känna sig fast, eller till och med vilsen i livet kan vara en minst sagt frustrerande känsla. ”Minst sagt” eftersom det i värsta fall kan kännas nästintill hopplöst att finna någon lösning på de problem och utmaningar som man har framför sig. Är det något man dock lär sig genom erfarenhet och rutin så är det att alla de där hindren faktiskt har en lösning.

Råd för livet

När skådisen Matthew McConaughey nyligen var med i entreprenören Tim Ferriss podcast gick han igenom vikten av att skriva en dagbok – både i med och motgångar. Nyckeln var att bli inspirerad av sina medgångar när man väl kände att man hade kört fast. Genom att titta tillbaka på hur hans liv såg ut när han låg på topp kunde McConaughey få hjälp att komma loss och ta sig upp igen när han var i botten.
På ett sätt var han sin egen läromästare.

På samma sätt kan vi själva bli våra egna läromästare, genom att ta del av våra egna tankar genom dagböcker, anteckningar och bloggar/vloggar. Kanske kan du hitta nycklarna till framtiden i ditt förflutna?
Ibland behöver vi dock andra mentorer, människor som har varit där vi är och kan lära oss genom sina erfarenheter. Det kan handla om allt från hur man ska hantera karriärval till hur man löser en rubiks kub

Det finns nästan alltid någon som någon gång i livet har varit i samma situation som vi befinner oss i just nu – för att vi alla delar på den mänskliga upplevelsen. Visst kan det vara olika svårt att finna svaren på dessa frågor. Samtidigt så är det bara att vara tacksam till allt som internet har gjort möjligt.
Så oavsett om du försöker lösa Rubiks kub eller besluta om rätt val är att flytta till en ny stad: Sök efter svaren och du skall finna dem!