En helg för familjen

En helg för familjen

En helg för familjen

Visste du att fåglarnas kvitter har en väldigt lugnande effekt på oss människor. Det är kanske inte direkt något överraskning för de flesta. Våra förfäder levde ju trots allt verkligen naturen på ett sätt som vi i dagens samhälle har svårt att föreställa oss, just för att vi bor i dagens samhälle – städer.

Det var inte för särskilt många generationer sedan som vi inte var vana vid att höra städernas orkester av bilar, byggnadsplatser och allt därtill. Rent evolutionärt är vi helt enkelt helt och totalt färska som art i denna miljö. Kanske är det därför också som vi blir stressade och mår allt sämre. I varje fall kan det vara en del av förklaring till det hela. Speciellt när vi i modern tid också lever frånskilda som familjer. Såhär har det aldrig varit tidigare, inte ens när vi bodde på gårdar och odlade mark.

Därför är det så viktigt att hitta tid för varandra och att spendera tid tillsammans. Gärna ute i naturen och på natursköna platser där vi kan lyssna på samma ljud som våra förfäder gjorde. Det gör inte bara att vi finner ro, utan vi når även ut till varandra. 

Varför inte passa på att bita un en helg tillsammans på hotell i Ekerö? Ofta så tänker vi ju att man ska ha en romantisk helg tillsammans, utan eventuella barn. Varför inte instället tänka att man ska ha en sammanförande helg tillsammans, med barn och som en familj?

Att tillsammans äta hotellfrukost på Mälarö Hotell och promenera runt längs Mälaren tillsammans är en fantastisk upplevelse som skapar varma minnen. Även om det, som nu, har kommit en liten köldknäpp som påminner oss om att vintern i allra högsta grad finns kvar.

Så häng upp all stress och måsten på klädkroken när du kommer in på hotellrummet och njut av er tid tillsammans.