En elektriker i Täby som vet var proppskåpet ska stå

31 augusti 2021
patrick pettersson

Elarbeten är inget som hemmafixare får syssla med, utan man måste alltid anlita en behörig elektriker. Trots detta finns det de som envisas med att själva installera spottar och dra ledningar, fast att det är strängt förbjudet enligt lagen. Felaktiga elinstallationer kan leda till både bränder och personskador, även med dödlig utgång. 

Man måste också anlita en auktoriserad elektriker för att försäkringen ska gälla, även för mindre el-arbeten. Man ska därför inte tveka att kontakta en elektriker även för de små uppdragen som exempelvis extra eluttag i köket, eller för att fixa en lampa på uppfarten. De flesta elektriker åtar sig sig uppdrag både för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och andra. Typiska uppdrag för en elektriker är att dra ny el, installera laddstolpe för elbil, koppla upp smarta hem och mycket mer.

 

 

Anlita en auktoriserad elektriker

Enklaste sättet att hitta en elektriker är att söka på internet på exempelvis “elektriker i Täby”. Då får man upp flera förslag på elektriker och elföretag. På deras hemsidor kan man sedan enkelt via ett formulär be om en kostnadsfri offert. 

Innan man anlitar en elektriker kan det vara bra att kontrollera att företaget är auktoriserat och regisserat hos Elsäkerhetsverket. Det gör man enkelt direkt via deras hemsida. Som privatperson kan man nyttja det så kallade ROT-avdraget när man anlitar en elektriker. 

Precis som med alla hantverkare ska man se till att skriva ett ordentligt kontrakt innan arbete påbörjas. Där ska stå vad som ska göras, hur mycket det kommer att kosta, och när arbetet ska vara färdigt. En seriös elektriker upprättar alltid ett protokoll över de el-arbeten som utförts. Där står det vad som har gjorts och vilka material som har använts. Protokollet kan vara bra att ha vid en eventuell försäljning av bostaden, då det visar på att alla el-arbeten som har utförts på rätt sätt av en auktoriserad elektriker. 

Fler nyheter