Du kan alltid ringa låssmeden

29 juli 2021
william eriksson

Man ska aldrig bli arg på någon som tappat bort sina nycklar. Bara känslan av att vara den som har blivit av med nycklarna, och vilka konsekvenser det innebär, är hårt nog. Personen behöver inte påminnas om hur slarvig, klantig och ansvarslös den är. Han eller hon vet garanterat om vad hen har orsakat för besvär genom att tappa bort nycklarna och nu vara utelåst från bostaden. Det räcker gott och väl för att skapa ångest. 

Det räcker dock inte för att faktiskt komma in genom dörren efter att man tappat nyckeln. Det krävs lite mer handlingskraft än så. Dock egentligen inte så mycket mer än att du tar upp din telefon och googlar fram numret till närmsta låssmed. Resten sköter den låssmed du ringt upp som rycker ut och bryter upp låset åt dig så att du kan komma in. Det var ju ganska lätt ordnat. Ångesten över de tappade nycklarna börjar redan släppa. 

 

 

Öppnar lås mitt i natten

Det är få personer du är så tacksam för som en låssmed. När du kommer hem mitt i natten efter en lång krogrunda och i ösregnet upptäcker att nyckeln är borta är det inte särskilt många personer du kan ringa för att få hjälp. Men du kan alltid ringa låssmeden. Även mitt i natten. De jobbar i princip alltid jour, vilket innebär att de bara sitter och väntar på ditt samtal. De är nästan lika viktiga som brandkåren och polisen på så sätt. 

Förstå den här texten rätt nu. Bara för att problemet med en borttappad nyckel, och att vara utelåst mitt i natten, går att lösa så innebär det inte att du inte ska vara försiktig med dina nycklar. Håll hårt i dem. Låssmeden hjälper dig gärna, men för dig egen skull kanske du inte vill byta lås var och varannan vecka.

Fler nyheter