Det finns lite du måste veta om polerskivor

18 juni 2022
william eriksson

editorial

Det är inte så dumt att ha kvarterets snyggaste bil. Det ser ganska bra ut att glida runt i en Mercedes eller en Alfa Romeo – men det betyder inte att du inte kan imponera med en Ford eller en Volvo. Tricket är att ta väl hand om din bil. Grannarna hajar till när de ser en bil med en bra polering. En glansig, skinande bil är snygg vilken modell det än är. Att bilen är ren är A och O, men biltvätt är inte allt, det kan till och med skada lacken. 

Har du uppgraderat dig från handpolering av din bil? Bra! En polermaskin gör ett bättre jobb än två händer. Den kan åtgärda skavanker du helt enkelt inte kan rubba. Dock är polermaskinen bara steg ett. A means to an end, så att säga. Det är polerskivor som gör det faktiska jobbet och det finns många varianter. 

 

polerskivor

 

Rätt polerskiva för rätt uppdrag

Det finns några saker att fundera på innan man sätter igång med polering. Vill du bara snygga till din bil? Beroende på till exempel hur hårt smutsen sitter och vilken färg din bil har ska du välja olika polerskivor. De finns i bomull eller filttyg som är snälla mot lacken och putsar upp ytan tills den blir spegelblank. 

Har biltvätten lämnat repor och skavanker? Visste du att man kan i princip osynliggöra mindre repor med en grövre polerskiva, genom att ta bort ett tunt lager av lack där skadan syns? Så länge repan inte når ner till plåten är detta ett mycket billigt sätt att snygga till din bil. 

Det är självklart inte bara bilen du kan använda polerskivor till. Är du kanske inte alls bilintresserad? Rätt polerskivor funkar lika bra till golv. Vill du polera till exempel dina skor eller din handväska går det också, varför inte.

Fler nyheter