Delikatesser, kött och chark – allt för en god mathelg

24 november 2020
Lily Hansen

Dags att planera helgen, och visst vill man bjuda sig själv, sin familj och sina vänner på något riktigt gott? Kanske har man redan självförtroendet i köket som gör att man kommer lyckas med anrättningarna, bara råvaran är i toppkvalité. Eller så är man mera ödmjuk och överlåter kökskonsterna till proffsen och köper färdiglagat i toppklass. 

Oavsett vilket ingår kött och chark på önskelistan som en självklar bas. Varför inte testa en Boeuf Bourguignon, tillagad av proffs, och kalasa på? Tillbehören fixar du säkert, men har du tid att stå i flera timmar för att fixa grytan själv?

 

Enkelt och gott brukar bli succé

Det behöver inte vara storhelg eller stort kalas för att man ska unna sig något extra gott. Det kan vara en helt vanlig fredag, när man jobbat lite längre än man hade tänkt, klockan har hunnit bli mycket och hungern sätter in. Att då ställa sig och laga den där lasagnen som man hade planerat i början på veckan känns avlägset. 

Gör det enkelt, kolla i Percys, och köp med dig lasagne till hela familjen. Det kommer bli succé, och risken för konflikter minskar avsevärt. För, erkänn, du är inte på ditt bästa humör när du kommer hem sent och är hungrig…

 

 

Vilket slags kött vill du tillaga?

Men många av oss vill ändå laga maten själva, och är noga med råvarorna och vill ha det bästa. Då kan det vara en god idé att köpa en köttlåda från specialister på kött och chark. Antingen väljer du en köttlåda med olika slags styckdetaljer, frysta, förutom köttfärsen som är pinfärskt, så har du många valmöjligheter. 

Eller så väljer du pannfärdiga produkter i form av stekfärdiga schnitzlar, Wallenbergare eller hamburgare. Att köpa kött och chark från en köttspecialist borgar för god kvalitet, och god kvalitet brukar bli god mat. 

Fler nyheter