Brunnsborrning och bergvärme i Örebro

28 november 2021
jonas olsson

editorial

Nu behöver man inte längre gå över ån efter vatten, inte heller behöver man sätta eld på ved, kvistar och pinnar för att få det varmt och gott i sin stuga. Det går alldeles utmärkt att borra på sin tomt och få fram både bergvärme att värma huset med och fixa en brunn så att man kan få vatten i sin kran. Det går att leva med stor bekvämlighet om man tar sig tid att investera i brunnsborrning och se till att man får bergvärme.

För de allra flesta människor är det viktigt att ha skydd från både kyla och värme. Det vill säga en plats med tak över huvudet där det är möjligt att få svalka när det är hett ute och värme när det är kallt.

image

Borra efter vatten 

Att få vatten direkt ur en kran istället för att gå till en brunn och hämta med spann är en lyx som blev möjlig för många år sedan. Att bära vatten från en bäck eller å tillhör det förgångna i vissa delar av världen, medan det i andra delar fortfarande är en del av vardagen. Idag är det vanligt att borra efter vatten om man till exempel vill ha egen brunn och har möjlighet att borra efter vatten på sin tomt. Att anlägga en brunn för vatten kräver kunskap och noggrannhet samt att man följer alla uppsatta regler och riktlinjer så att vattnet inte blir otjänligt.  

Borra efter värme

När man borrar efter värme är det några olika faktorer som spelar in. Ju varmare man vill ha, desto djupare måste man borra. Det andra är att man måste borra tills man kommer ner i berget. Är det långt ner innan berget tar vid måste man borra riktigt djupt för att komma åt den lagrade värmen. Sök på “bergvärme i örebro” så hittar du företag som kan detta.

Fler nyheter