Beredskap inför det oväntade

Beredskap inför det oväntade

Det sägs att våra shoppingvanor har återgått till det normala efter en initiell rush i och med virusutbrottet. Det bästa sättet att säkerställa detta är väl att kolla hur det ser ut i mataffärernas hylla för toalettpapper. 
Vad man än tycker om hamstringen som inträffade så var det ett intressant tillfälle att se vad som händer i samhället när fara nalkas. Det var väldigt länge sedan som vi i mänskligheten utsattes för ett liknande scenario. Definitivt har en pandemi inte hänt i modern tid i den omfattning som vi nu ser.

Säkerligen är det många av oss som har blivit omskakade och påminda om alla tings bräcklighet. Hur mycket man är tror att vi är osårbara så har det nu visat sig att det är motsatsen som gäller. Kanske känns situationen extra hjälplös för vissa eftersom vi kämpar mot en osynlig fiende. Det finns liksom inte någon ”bad guy” att ställa till svars när man blir sjuk av ett virus.

Naturligtvis kommer vi en dag att kunna lägga allt detta bakom oss, även om saker och ting kommer att ha förändrats mot hur det såg ut innan pandemin ägde rum. Säkerligen har många av oss faktiskt tänkt efter och fyllt på ett litet lager därhemma med saker som kan vara nödvändiga skulle ett liknande scenario äga rum.

Många har säkert lite extra mat i förråd och frys, förband och anda mediciner och kanske även gasol eller andra lösningar för att kunna värma maten även om elen skulle gå.
Vi har helt enkelt blivit lite mer proaktiva när vi har insett att samhället kanske inte kommer att kunna lösa allting i svåra tider.

På så sätt så är denna pandemi lite av en ”blessing in disguise”. Någon gång i framtiden kommer garanterat något oförutsägbart att ske igen – men förhoppningsvis kommer fler av oss att vara beredda då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *