Avancerad clownmusik som får en att hamra på trummorna från www.danguitar.se

08 april 2021
Mikael Barani

Det är fantastiskt hur man fortfarande kan bli förundrad och överraskad av saker som man hittar på nätet. Ta till exempel den rätt gamla duon som kallar sig för Clown Core. Det är två personer, iförda clownmasker, som spelar tekniskt avancerad musik – gärna i en bil modell större eller på ett utedass. I grunden ligger trummor, synt och saxofon – även om cykeltutor har en bärande roll i låtarna.

Ja, ni hör att det är galna grejer som det handlar om. 

Nya grepp skapar ny musik

Saken är just den att det är såpass avancerat så att det inte kan röra sig om ett par verkliga clowner, så att säga. Det spekuleras därför friskt i vilka som döljer sig bakom denna duo. För det krävs ett stort tekniskt kunnande för att kunna spela det som Clown Core gör. De lirar på flera instrument samtidigt, byter taktarter och melodier om vartannat och mycket mer.

Visst kan man dyka ned i detta identitetssökande, men ibland är det kul att bara låta ett mysterium vara ett mysterium i dessa tider då vi vill få reda på allt.

Istället kan man låta sig själv bli influerad och kanske skapa något nytt verk på instrumentet som man spelar. Eller så köper man själv ett nytt instrument på www.danguitar.se. Kanske uppgraderar man sina trummor med en ny cymbal för att se vilka vidder detta öppnar upp.

Det är det som är så kul med musik: Genom att lägga till eller ta bort instrument så arbetar kreativiteten på olika sätt.
Du får helt enkelt olika resultat om du skriver låtar på elgitarr än på en akustisk nylonsträngad dito. Låt därför band som Clown Core inspirera dig till att utforska din egen röst. För det är så lätt hänt att man fastnar i att apa efter andra, istället för att lyssna inombords.

Fler nyheter