Allt man kan behöva veta om glasslipning

26 februari 2022
william eriksson

editorial

Vill man veta hur det går till att slipa glas kan man ta en titt på följande sida, http://www.roslagsglas.se/tillverkning/glasslipning/, och på sätt bilda sig en uppfattning om vad det hela handlar om. Det germanska ordet glas har i sin renaste form betydelsen glans, och det är väl precis det som återspeglas i glas när det kommer till en snyggt utförd glasslipning. En yta som lever på den glans den kan spegla är en fröjd att skåda. 

Att i sitt hem ha glas som är slipat för att passa olika slags ändamål är en ren njutning. Det ger samtidigt en känsla av att man är lika mycket utomhus som inomhus. När det kommer till att skaffa sig vackra slipade fönster och dörrar av glas är det en investering som kommer att ge glädje under en lång tid framöver. En bonus är att det höjer värdet på huset.

 

glasslipning

 

Glasslipning gör sig gällande till både vardag och fest

Glasslipning utförd på ett unikt sätt kan ge en byggnad just den rätta karaktären. Det som finns på insidan av huset kan handla om dörrar till duschar eller så har man helt enkelt ett par vackra slipade kristallglas att dricka ur både till vardag och fest. Allt beror på beställaren och den som ska utföra arbetet. Det kan bli en enkel sak men även innebära ett otroligt kvalificerat arbete där varje detalj är unik och bara finns på ett enda glas i hela världen. 

Gamla fönsterglas var alltid slipade

Om man tittar in i ett riktigt gammalt hus kommer man att märka att fönsterna är handslipade. Det kan då innebära att de buktar lite. Eller i varje fall är synvillan sådan. Allt ses liksom i en värld där det man ser böjer sig lite. Det är en speciell upplevelse som kan fungera väl även i våra dagar. 

Fler nyheter