Akupunktur är effektivt mot ryggont

Akupunktur är effektivt mot ryggont

Akupunktur är effektivt mot ryggont

Att ha ont i ryggen är inte roligt. Orsakerna kan vara många och nästan alla har vi någon gång haft ont i ryggen. Ofta får vi tipset att vi ska röra på oss mer och träna. Vilket vi också säkerligen behöver, men det gör ju så ont. I stället för att proppa oss fulla med smärtstillande medel kan man pröva akupunktur. Akupunktur enligt kinesisk medicin kan användas vid en stor mängd tillstånd och hälsoproblem, som exempelvis ryggvärk och migrän. Akupunktur kan även användas i förebyggande syfte

 

Akupunktur fungerar även mot rynkor och trött hud

Akupunktur fungerar så att den löser upp obalanser i kroppen genom att nålar sticks ner på specifika punkter. Först så ökar blodcirkulationen lokalt, men signaler skickas också till hjärnan. Detta sker via nerver, som talar om att hjärnan ska producera hormoner som ska dämpa smärtan och öka välbefinnandet. Akupunktur är därför ofta väldigt effektivt mot huvudvärk, värk i axlar, ryggont och musarm. Men akupunktur används även ofta inom förlossningsvården. Akupunktur är en urgammal, beprövad metod, som även kan ha effekt på depressioner. Mindre känt är kanske att behandlingen även kan användas som skönhetsbehandling mot rynkor och trött hud. 

 

 

Sjukgymnastik i kombination med akupunktur är väldigt effektivt

Har man ont och svårt att röra på sig, kan akupunktur vara en perfekt behandlingsmetod, så att man kommer igång. Det mest effektiva är om man kan kombinera sjukgymnastik med akupunktur. Nålarna finns i olika längder och tjocklek och placeras på de ställen där man har ont. Nålar sätts även på andra specifika platser på kroppen för att förstärka effekten. Sen snurrar man försiktigt på nålarna tills man känner en pirrande känsla. Nästan som svag elektricitet. En behandling tar ungefär tjugo minuter. Är man sugen på att pröva akupunktur i stockholm kan man först gå på en gratis konsultation. Länktips: https://www.akupunkturstockholm.nu/.